lunes, 29 de abril de 2013

Els Pèsols


Un dels aliments de temporada, ara en primavera són els pèsols. Per les seves bondats nutritives i el sabor suau, són una oportunitat per a assaborir-los cada setmana en diverses receptes dels menús setmanals. Pel que fa a l'aspecte nutritiu, menjar pèsols de temporada és beneficiós per a qualsevol, i en particular, per als nens, les dones embarassades, que tendeixen a sofrir deficiències i anèmies, i per a les persones amb diabetis o amb problemes de colesterol i tensió alta. Un plat de pèsols (200 grams) proporciona tan sols 166 Kcal i té un cúmul de vitamines, entre les quals destaquen els folats, la vitamina C (aporta la meitat de la necessària per a tot el dia), B3 o niacina, vitamina A i carotenoides antioxidants, a més de vitamina K i minerals destacats com el potassi i el magnesi. Convé ser curosos amb la cocció i prendre'ls tan frescos com sigui possible, lleugerament escaldats o bullits o fins i tot es poden menjar crus si estan ben frescos, acabats de collir.

domingo, 28 de abril de 2013

Xerrada alimentació mediterranea




Aquest passat dijous, he tornat de la baixa maternal amb una xerrada a la farmàcia Ferrer de Vinaròs.
Aqui teniu un petit resum gràfic per als que no vau poder assistir:



martes, 12 de marzo de 2013

Bacallà en pebrots i parmentier

Un clar exemple del plat del bon menjar.
Recordeu els tres colors del semàfor:
Verd: Verdura (lliurement)
Groc: Cereals i fècules
Roig:  Proteïna
 Ingredients 
- 1 pebrot roig gran
- 1 llom de bacallà al punt de sal congelat (per persona)
- Puré de patata o parmentier
- Sal, oli i pebrot dolç en pols.

Procediment
Tallar el pebrot a tires iguals i posar-lo al fons d'una safata de forn i els salem.
- Posar els lloms de bacallà a sobre i els i posem  una mica de pebre roig dolç i un bon xorro d'oli.
- Enfornem a 175ºC uns 15 min.
- A part ferm un puré de patata precuinat o una parmentier.
- Enplatar al fons del plat el puré i per sobre el peix en els pebrots de guarnició.
- A dinaaaaaaaar! 

Una amanida verda de primer i una fruita de postre seria un dianr complert al voltant d'unes 500kcal, ideals per a dietes hipocalòriques, i en baix contingut en colesterol.