lunes, 29 de abril de 2013

Els Pèsols


Un dels aliments de temporada, ara en primavera són els pèsols. Per les seves bondats nutritives i el sabor suau, són una oportunitat per a assaborir-los cada setmana en diverses receptes dels menús setmanals. Pel que fa a l'aspecte nutritiu, menjar pèsols de temporada és beneficiós per a qualsevol, i en particular, per als nens, les dones embarassades, que tendeixen a sofrir deficiències i anèmies, i per a les persones amb diabetis o amb problemes de colesterol i tensió alta. Un plat de pèsols (200 grams) proporciona tan sols 166 Kcal i té un cúmul de vitamines, entre les quals destaquen els folats, la vitamina C (aporta la meitat de la necessària per a tot el dia), B3 o niacina, vitamina A i carotenoides antioxidants, a més de vitamina K i minerals destacats com el potassi i el magnesi. Convé ser curosos amb la cocció i prendre'ls tan frescos com sigui possible, lleugerament escaldats o bullits o fins i tot es poden menjar crus si estan ben frescos, acabats de collir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario